Animale de companie

Ce fel de animal de companie este mai bine să ai în apartament?

Ce fel de animal de companie este mai bine să ai în apartament?
Conţinut
 1. Câini și pisici de rase mari și mici
 2. Animale mici și drăguțe
 3. Amfibieni și reptile
 4. Păsări
 5. Insecte

Un animal într-un apartament este o bucurie! Sunt amuzanți și spontani, mai ales copiii vor fi încântați de apariția unui animal de companie în casă. Copilului îi place să se joace cu ei, învață să aibă grijă și responsabilitate. Înainte de a decide ce animal de companie să aveți într-un apartament, trebuie să cântăriți toate argumentele pro și contra. Luați în considerare condițiile de viață, disponibilitatea timpului liber și, bineînțeles, gusturile și preferințele fiecărui membru al familiei.

Câini și pisici de rase mari și mici

Câinii sunt animale inteligente, sunt perfect antrenabili și loiali stăpânului lor din toată inima. Aceste animale necesită multă atenție pentru ele însele, adoră când se joacă, vorbesc și merg cu ele. Câinii pot avea dimensiuni destul de impresionante. Pentru iubitorii de animale mari, prezentăm primele 10 cele mai mari rase de câini:

 • câine lup irlandez;
 • doberman;
 • Labrador;
 • Newfoundland;
 • câine german;
 • komondor;
 • Sfântul Bernard;
 • câinele de pază de la Moscova;
 • Câine ciobănesc caucazian și din Asia Centrală;
 • Mastiff englez, spaniol, pirinean și tibetan.

Un câine mare este un protector fidel al proprietarului său, nu este înfricoșător cu el la o plimbare în întuneric.

Dar conținutul unui astfel de animal are propriile sale specificități. Au multă energie care trebuie eliberată. Câinele trebuie plimbat de 2 ori pe zi și să i se acorde suficient timp pentru a alerga peste el. Trebuie remarcat faptul că prin lege, in locurile publice cainele trebuie sa fie in lesa si bot.

  De asemenea, pisicile pot surprinde cu parametrii lor, de exemplu, înălțimea la greabănul savanei ajunge la 1 m, iar greutatea este de 20 kg. Alte pisici mari includ următoarele rase:

  • Maine Coon;
  • chausie;
  • silvicultură norvegiană;
  • Siberian.

  Pisicile mari sunt frumoase! Sunt grațioși, impunători și mândri.Le place să se joace și să alerge prin apartament. Unele rase, cum ar fi savana, sunt recomandate a fi plimbate în lesă. Deși pisicile sunt mai independente decât câinii, se atașează și de stăpânul lor și se plictisesc dacă pleacă mult timp.

  Păstrarea unui animal mare într-un apartament necesită spațiu de locuit spațios.

  Un loc ideal pentru ei ar fi o cabana de vara sau o casa privata. Volierele și cabinele izolate sunt făcute pentru câini. Animalul se simte confortabil și nu îi sperie pe alții cu dimensiunea sa. Dacă apartamentul este mic, atunci este mai bine să alegeți rase mai „compacte” de câini și pisici. Bulldogs, corgi, pudeli, pomeranii îți vor face viața mai distractivă și mai variată, iar pisicile britanice sau domestice „de pluș” vor umple casa de căldură și confort.

  Pisicile și câinii de toate rasele, indiferent de mărime, pot strica mobilierul sau rupe tapetul în locul cel mai proeminent. Mai ales un animal adolescent, pentru că are nevoie să alerge, să se joace, să-și ascute dinții și ghearele. Ei cumpără un stâlp special de zgâriat pentru pisică, dar va dura timp să se obișnuiască cu el. O varietate de oase sintetice și jucării pe care vă puteți ascuți dinții sunt potrivite pentru câini. Trebuie să le achiziționați din magazine specializate, doar așa vă puteți asigura că jucăria este sigură pentru câine.

  Animale mici și drăguțe

  Dacă doriți mai puține bătăi de cap - aduceți animalul în cușcă. Nu trebuie să fie antrenat la toaletă, să meargă și să-și curețe părul în tot apartamentul. Este suficient să alegeți o casă potrivită, să adăugați rumeguș, să hrăniți animalul și să-i păstrați casa curată. Să descriem mai detaliat animalele care sunt ținute în cuști.

  • Hamsterii sunt rozătoare amuzante. Le place să alerge într-o roată, să doarmă încovoiați într-o minge și să mănânce, umpându-și amuzant obrajii cu mâncare. Există multe varietăți ale acestor rozătoare, care diferă în culoare și dimensiune. Cele mai populare sunt Angora cu păr lung și sirian, care poate fi auriu, negru, gri și alb.
  • porcușori de Guineea - animale cu corp dens și picioare scurte. Ele pot fi de tip carapa de testoasa, alb sau rosu. În timpul zilei, mestecă constant ceva, cum ar fi iarbă, fructe și legume. Uneori emit un scârțâit care indică nemulțumire sau foame.
  • Sobolani decorativi - rozătoare inteligente și iute la minte. Disponibil la instruire și atașat proprietarului. Le place să petreacă timpul în brațele lor. Sunt curați, se ușurează într-un colț. Dacă cușca este curățată la timp, nu va exista miros în apartament.
  • Chinchilla - animale cu blană superbă, din cauza cărora sunt vânate și crescute în ferme speciale. Dar aceste animale sunt ținute acasă. Au nevoie de o cușcă spațioasă, a cărei dimensiune minimă este de 50 × 70 cm, sau mai bine de o volieră. În timpul zilei, chinchilla doarme de obicei, iar noaptea este treaz: mănâncă, își ascuți dinții, sare și foșnește constant cu ceva. Din acest motiv, cușca nu trebuie plasată în dormitor.
  • Iepuri decorativi - animale de companie calme și fără pretenții. Animalul poate fi ținut într-o volieră spațioasă sau într-o cușcă mică. În acest ultim caz, cel „urechi” trebuie uneori eliberat pentru a sări, stând constant într-un spațiu îngust are un efect negativ asupra sănătății și dispoziției iepurelui.
  • Dihorii - animale cu corpul alungit si blana moale. Dacă le dai libertate, se vor târî în fiecare crăpătură și vor roade tot apartamentul. Din această cauză, mulți oameni preferă să le țină în cuști spațioase, lăsându-le să alerge doar de câteva ori pe zi. Persoanele cu un simț al mirosului ascuțit ar trebui să știe că animalul are un miros specific care nu le place tuturor.

  Cușca cu animalul de companie este plasată departe de curenți și lumina directă a soarelui.

   Au pus în ea o casă, un vas pentru mâncare, un băutor și o tavă. Se instalează și un mic recipient cu nisip fin, cu ajutorul căruia animalele își curăță hainele de blană. Nu este greu să ai grijă de casa animalului tău de companie: trebuie să arunci resturile de mâncare, să împrospătezi apa și să schimbi rumegușul la fiecare 3-4 zile.

   Amfibieni și reptile

   Cei care iubesc animalele exotice neobișnuite ar trebui să acorde atenție amfibienilor și reptilelor.Pentru ei este necesara dotarea unui terariu sau acvaterrarium in care sa fie recreat un mediu apropiat de conditiile naturale. De exemplu, un deșert, o pădure tropicală sau un cadru semi-acvatic. Vă prezentăm o listă completă a celor mai nepretențioși locuitori ai terariului.

   • Achatina - melcii au dimensiuni mari, pot creste pana la 20-30 cm.Nu necesita atentie deosebita, sunt foarte usor de intretinut. Pentru ei este ales un recipient cu capac, al cărui fund este acoperit cu un strat gros de substrat de turbă.
   • Tritoni - amfibieni simpatici. Acasă, ele sunt așezate într-un recipient umplut cu apă cu suprafețe de uscat - un acvaterariu. Tritonii au o perioadă de odihnă de două săptămâni o dată pe an, își aleg un loc convenabil și nu prezintă nicio activitate.
   • Glisor pentru iaz - un înotător excelent! Pentru o viață plină, vor avea nevoie și de un acvaterrarium, în care, pe lângă lămpile cu ultraviolete, sunt amplasate și lămpi cu incandescență. În natură, acestei specii de țestoase, după înotul activ, îi place să se relaxeze la soare.
   • Țestoasa din Asia Centrală Este un animal foarte prietenos și pașnic. Ea poate fi învățată la îndemână, apoi, la contactul cu proprietarul, nu își va ascunde capul într-o coajă. Conținut în terarii uscate spațioase. Dacă pui un animal într-un recipient prea mic, acesta devine neliniştit şi poate încerca să găsească o cale de ieşire.
   • Gecko - șopârle mici cu o varietate de culori. Începătorii sunt sfătuiți să aibă un gecko leopard, numit și eublefar pătat. Gecoșii își pot arunca coada, dar nu ar trebui să-i provoci la asta, pentru că cel nou nu va fi atât de neted și frumos.
   • broaște - amfibieni cu comportament interesant. Cea mai populară și mai ușor de îngrijit este broasca de copac cu ochi roșii. Aceste broaște au o culoare frumoasă: dungi colorate pe părțile laterale ale corpului verde și ochi roșii strălucitori. Acestea pot schimba culorile în funcție de condițiile externe.
   • Șerpi - reptile cu o dispoziție calmă. Există multe specii care diferă ca mărime, culoare, comportament și condiții de păstrare. Sunt șerpi mici care nu depășesc 12 cm lungime, dar sunt pur și simplu uriași care cresc până la 10 m. Pentru începătorii din speciile în miniatură, recomandăm șarpele de porumb, iar pentru cei care își doresc un animal mai mare, șarpele rege din California. , ajungând la 1,5–2 m.

    Majoritatea reptilelor și amfibienilor enumerați sunt prădători. Prin urmare, în dieta lor ar trebui să fie prezente tot felul de insecte sau animale mici.

    De exemplu, un gecko este hrănit cu păianjeni, gândaci, muște, iar un șarpe este hrănit cu șoareci și broaște. Hrănirea șerpilor nu este un proces pentru cei slabi de inimă, așa că este mai bine să renunți la întreținerea acestei reptile pentru cei care sunt prea sensibili la toate viețuitoarele.

    Păsări

    Dacă vrei ca casa ta să fie umplută cu ciripii sonore - ia-ți o pasăre. Sunt usor de intretinut, ii poti lasa in pace mult timp, si nu miros. Dezavantajele includ doar așternutul care se revarsă din cușcă și zgomotul generat de unele specii. Dacă doriți să dormiți liber în ziua liberă, este mai bine să acoperiți cușca cu o cârpă densă: păsările se comportă liniștit în întuneric. Luați în considerare cele mai populare păsări care sunt ținute acasă.

    • Papagalii Sunt unele dintre cele mai strălucitoare și mai frumoase păsări. Cel mai adesea, apartamentele conțin peruși verzi sau albaștri. Dar există multe alte specii interesante. De exemplu, gri, cockatoo, cockatiel, lovebirds. Un papagal poate fi învățat să vorbească; mulți îi cumpără tocmai în acest scop. Dar pentru ca animalul de companie să vorbească, este necesar un antrenament zilnic.
    • Canare - păsări agile și agile. Pot fi învățați la îndemână. Dacă doriți să ascultați cântând păsări, atunci este mai bine să cumpărați un mascul, femelele canari nu cântă.
    • Amadines - păsări luminoase și vesele. Unele specii au penaj foarte frumos. Cel mai adesea există cinteze zebră - păsări de culoare cenușie cu obraji roșii expresivi.

     Păsările domestice sunt ținute într-o cușcă, care este dotată cu adăpător, hrănitoare și bibani.Pentru a preveni plictisirea animalului de companie, așezați o oglindă și agățați un clopoțel.

      Cușca nu trebuie așezată lângă fereastră, animalul tău de companie cu pene poate răci de la curent. Păsările sunt creaturi destul de fragile și se rănesc ușor - acest lucru trebuie amintit atunci când le ridici.

      Speciile de păsări sălbatice pot fi păstrate și acasă. Graurul, cilindeul, siskinul și privighetoarea pot trăi bine în captivitate. Se obișnuiesc cu proprietarul și comunică cu el cu plăcere. Unii nasc rațe, această pasăre nu stă într-o cușcă, ci se mișcă liber prin tot apartamentul. Poate fi îmblânzită, se pretează bine la antrenament. Și pentru ca pasărea să nu se strice prin casă, și-au pus un scutec.

      Insecte

      Dacă vrei să-ți surprinzi oaspeții - ia-ți o insectă exotică: un gândac de Madagascar sau o insectă stick cu aripi roșii. Sunt ținute în insectare cu pământ și plante vii. Insectele necesită un minim de atenție, nu fac zgomot sau miros. Un container cu un astfel de animal de companie nu va ocupa mult spațiu; poate fi așezat în siguranță pe un birou.

      Recent, o fermă de furnici sau formicaria a câștigat popularitate - este un recipient transparent, format din mai multe camere, în care este populată o colonie de furnici.

      Le poți urmări viața, este foarte interesantă. În colonia acestor insecte se formează o ierarhie strictă, fiecare cu propria profesie și statut. Nu este dificil să îngrijești un furnicar artificial, dar trebuie făcut în mod regulat. Începătorii sunt sfătuiți să aleagă furnici din familia miricinei.

      Orice animal de companie ai acasă, trebuie să-ți asumi responsabilitatea pentru el. Aceasta este o creatură vie și va necesita îngrijire, chiar și cea mai minimă. Este necesar să vă calculați corect punctele forte și capacitățile: puteți hrăni animalul în conformitate cu nevoile sale, puteți merge cu el sau puteți curăța în cușcă în timp util. Viața lui este acum în mâinile tale.

      Despre animalele de companie, care pot fi ținute fără bătăi de cap inutil chiar și într-o cameră mică, este descrisă în videoclipul de mai jos.

      fara comentarii

      Modă

      frumusetea

      Casa