Design living si interior

Totul despre designul interior al sufrageriei

Totul despre designul interior al sufrageriei
Conţinut
 1. Care este holul?
 2. Dimensiuni (editare)
 3. Forme
 4. Luăm în considerare caracteristicile
 5. O cameră fără fereastră
 6. Soluții de stil
 7. Schema de culori
 8. Finisaj pardoseli, pereti si tavan
 9. Iluminat
 10. Amenajarea mobilierului
 11. Decor
 12. Cum să zonezi?
 13. Ce să țineți cont atunci când dezvoltați un proiect de design?
 14. Idei și sfaturi
 15. Exemple de design bun

Fiecare persoană se străduiește să creeze în casa lui nu doar un design elegant, ci un colț cu adevărat confortabil în care toți membrii familiei și prietenii vor fi bucuroși să se adune. Livingul poate fi un loc ideal pentru asta.

Luați în considerare toate caracteristicile unei astfel de camere și nuanțele designului său armonios.

Care este holul?

Camera de zi este o cameră foarte funcțională, care este adesea denumită hol. Aceste concepte, deși au origini diferite, înseamnă cam același lucru atunci când vine vorba de descrierea camerelor dintr-un apartament. Să aruncăm o privire mai atentă la apariția lor și, de asemenea, să clarificăm dacă holul este o cameră de zi.

Conceptul de „sală” a apărut în antichitate în Franța, iar pronunția corectă era feminină - „sala”. Acest termen a fost folosit pentru a desemna camere mari, spațioase, cu un număr minim de atribute de mobilier, destinate primirii oaspeților. Cel mai adesea, sălile găzduiau baluri, dansuri și alte evenimente de divertisment și uneori chiar întâlniri sociale.

Livingul este ceva mai confortabil și, în comparație cu hol, chiar personal și ușor intim.

Chestia este că camera de zi a fost de mult destinată și întâlnirii cu oaspeții, dar a fost doar un cerc restrâns de oameni mai ales apropiați de proprietarul casei. Serile au fost petrecute în conversații confidențiale și sărbători de familie la scară mică.

În zilele noastre, livingurile sunt de obicei numite holuri, mai ales dacă au spațiu care poate găzdui un număr mare de oaspeți. Dar merită remarcat că sala este încă un concept mai larg, adică mult mai mult, de exemplu, o sală de sport, o sală de dans, un cinema și termenul „cameră de zi” descrie pe deplin scopul camerei și nu are alte semnificații.

Dimensiuni (editare)

Dimensiunea camerei pentru primirea oaspeților poate fi complet diferită, totul depinde de suprafața totală a spațiului de locuit și de dorințele proprietarilor săi. Desigur, să ai o sărbătoare și a aduna prieteni este mult mai plăcut într-o cameră mare și spațioasă, dar un mic colț confortabil nu va fi lipsit de atenție.

În interior 30 mp. m, există suficient spațiu pentru a găzdui atribute de mobilier destul de mari și, în același timp, confortabile. De exemplu, canapele largi cu perne mari, dulapuri masive și o măsuță mare de cafea. De asemenea, puteți obține un home theater și un televizor cu ecran mare, care este util pentru vizionarea de filme cu întreaga companie sau cu familia.

Un pic mai puțin spațios este livingul cu o suprafață de 25 mp. m, pentru care pot fi selectate și elemente de mobilier și decor destul de mari. O astfel de cameră poate fi fie pătrată, fie dreptunghiulară, așa că trebuie să aranjați mobilierul pe baza acestor parametri.

Dar într-o cameră cu parametri de 13-14 mp. m va trebui să se gândească la aspectul mai atent și să fie puțin mai modest în alegerea acompaniamentului de mobilier... Poate chiar trebuie să te descurci cu o canapea și un perete TV modular și câteva lucruri.

Mobilierul va fi mult mai modest într-o cameră cu o suprafață de 11 - 12 mp. m. În acest caz, situația depinde direct de forma camerei, deoarece un living pătrat vă permite să concentrați piese de mobilier compacte în mijloc, dar unul dreptunghiular permite aranjarea atributelor de mobilier exclusiv de-a lungul pereților.

Forme

În multe privințe, decorul camerei de zi depinde de forma camerei, care poate fi absolut variată, deoarece tehnologiile și amenajările moderne permit acest lucru pe deplin.

După cum sa spus deja, formă pătrată este mai versatil și vă permite să aranjați tot mobilierul necesar într-un mod compact și modern. În plus, această formă este considerată mai confortabilă și mai practică în ceea ce privește iluminatul, deoarece chiar și un candelabru central poate răspândi lumina în toate colțurile camerei.

Există și machete cu camere lungi înguste, al cărui design poate fi oarecum dificil.

Pentru ca camera să nu pară mică, va fi necesar să aveți grijă de designul special al pereților, care va ajuta la creșterea vizuală a spațiului. Culorile deschise și suprafețele oglinzilor vor ajuta în acest sens.

Este mult mai puțin obișnuit să găsești spații forma rotunda, umplerea și designul de mobilier al căror design nu va fi atât de ușor de realizat. În astfel de cazuri, puteți fi nedumerit de fabricarea de mobilier exclusiv la comandă, care va avea o formă potrivită și se va potrivi armonios în interior.

De asemenea, puteți întâlni camere rotunde alungite - sub formă de oval. Recomandările pentru aspectul și designul lor vor fi aceleași ca și în cazul unui cerc.

Luăm în considerare caracteristicile

Înainte de a trece direct la proiectarea unei astfel de camere, este necesar să luați în considerare toate caracteristicile acesteia care pot afecta atât aspectul camerei, cât și funcționalitatea acesteia.

În plus, anumite dotări pot deveni un obstacol în calea achiziționării cutare sau cutare mobilier, precum și un fel de recomandări pentru amplasarea acestuia.

Cameră de zi cu trecere

Adesea există amenajări cu așa-numitele camere de zi walk-through. Aceasta desemnează camere care sunt intermediare între altele. De exemplu, între hol și bucătărie, sau între zona de luat masa și dormitoare.Această amenajare a camerei poate fi numită chiar oarecum centrală, deoarece pentru a ajunge într-un alt punct al apartamentului, cu siguranță va trebui să treci prin ea.

Particularitatea unei astfel de camere este că are mai multe uși, poate chiar mai mulți pereți, ceea ce înseamnă că așezarea mobilierului de-a lungul pereților poate fi oarecum dificilă.

Cel mai adesea, în astfel de încăperi, canapele și fotolii sunt situate în centrul camerei, iar dulapurile și suporturile TV sunt situate lângă pereți, acolo unde spațiul permite acest lucru.

De asemenea, puteți lua în considerare plasarea dulapurilor mici între uși.

In afara de asta, atunci când planificați acest tip, este necesar să aveți grijă de designul ușilor interioare și să vă gândiți în avans dacă acestea vor fi echipate cu uși sau prezentate sub formă de arcade frumoase.

Pentru trecerile dintre dormitor și living, ușa este mai mult o necesitate decât un fel de element de decor, dar absența ei este destul de acceptabilă între living și zona bucătăriei.

Cu balcon

Camerele de zi cu balcon au, de asemenea, o serie de caracteristici. De exemplu, au și două uși, ceea ce poate face ca mobilierul să fie aranjat în același mod ca și într-o cameră de trecere. Trebuie remarcat faptul că această metodă nu este o dificultate sau un dezavantaj al unor astfel de camere, ci, dimpotrivă, este foarte populară.

În plus, în sezonul cald, balconul poate deveni un fel de verandă de vară, unde oaspeții se pot aduna și pentru o ceașcă de ceai, un pahar de vin și o conversație plăcută. Este necesar doar să alegeți mobilier frumos de vară pentru acesta, creând astfel o atmosferă adecvată.

Și în unele cazuri, proprietarii de apartamente preferă scapă de peretele care desparte camera de balcon și organizează un spațiu comun cu ferestre panoramice frumoase. Trebuie avut în vedere că în astfel de cazuri va fi necesar să se recurgă la o înlocuire completă a ferestrelor cu geam dublu, precum și la izolarea capitală și la instalarea de dispozitive puternice de încălzire, deoarece zona balconului este întotdeauna mult mai rece decât spatiu in camera.

Ambele opțiuni pot fi un plus funcțional la spațiul principal sau o zonă complet separată, care va deveni un punct culminant al camerei și va încânta oaspeții.

Living-garsoniera

Sufrageria-garsoniera este o camera, in cele mai multe cazuri combinata cu zona de bucatarie, datorita careia poate fi pozitionata si ca un fel de sufragerie. Avantajul acestui aspect este că puteți oricând să adunați oaspeții într-un loc confortabil și să nu părăsiți camera alăturată pentru băuturi răcoritoare. Iar printre deficiențe se remarcă un posibil conflict de interese între cei care vor să se relaxeze în fața televizorului și cei care sunt ocupați cu gătit în acest moment și pot crea zgomot inutil.

Pentru a face o astfel de cameră mai confortabilă, este necesar să ne gândim la delimitarea competentă a spațiului de lucru al bucătăriei, a zonei de luat masa și a zonei de recreere.

Și dacă a doua și a treia zonă pot fi armonios compatibile, atunci prima are nevoie aproape întotdeauna de zonare.

Pentru aceasta se pot folosi diverse piese de mobilier, precum rafturi cu rafturi sau blaturi de bar inalte, jaluzele verticale speciale sau perdele decorative, compartimentari cu usi glisante sau structuri din gips-carton si multe alte optiuni.

In afara de asta, se recomandă ca zona de recreere și zona de bucătărie să fie la o oarecare distanță una de cealaltă și, cel mai bine, la diferite capete ale încăperii.

O cameră fără fereastră

Sunt adesea cazuri când, la stabilirea unei camere pentru organizarea unui living, alegerea cade pe o cameră în care nu există ferestre. La prima vedere, acesta poate părea un dezavantaj semnificativ, deoarece lumina soarelui adaugă atmosfera de confort și întotdeauna înveselește, dar absența ferestrelor poate fi folosită cu succes, ținând cont de alte nuanțe importante.

De exemplu, primul pas este să vă asigurați că există suficient aer proaspăt în cameră, mai ales dacă este limitată și are o singură intrare.

Lucrurile sunt mult mai simple cu camerele de trecere fără ferestre, deoarece sunt ventilate prin crearea unui curent de aer și nu vor fi dificile.

In afara de asta, într-o cameră fără lumină naturală, iluminarea ar trebui să fie bine organizată, astfel încât, dacă este necesar, puteți crea o atmosferă intimă în încăpere cu amurg sau un prietenos, propice comunicării - cu lumină puternică deplină.

De asemenea, se recomandă ca interiorul total al încăperii să fie cât mai luminos, cu detalii luminoase, astfel încât în ​​lipsa ferestrelor să nu pară întunecat și mohorât. Camera de zi ar trebui să creeze un sentiment de securitate și relaxare, nu de anxietate. Iar dacă adăugați mobilierului o mulțime de detalii de țesătură și perne, atunci camera va străluci cu culori noi și va fi mai confortabilă.

În pod

O mansardă este de obicei numită o cameră la ultimul etaj al unei case, care aparține mansardei, care este exploatată activ. De asemenea, apartamentele cu mai multe niveluri situate la etajele superioare ale caselor și care au ferestre în suprafața acoperișului pot fi atribuite apartamentelor la mansardă. Adică lumina zilei intră întotdeauna în cameră de sus, ceea ce este un avantaj incontestabil.

Această aranjare a ferestrelor vă oferă mult mai multe oportunități de a plasa articole de mobilier mari, de exemplu, dulapuri sau vase de-a lungul pereților. În plus, va exista întotdeauna un loc pentru a completa interiorul cu o imagine originală elegantă, care va avea, de asemenea, un efect pozitiv asupra conceptului general de design.

De regulă, astfel de camere pot avea o singură ușă în perete sau nu o au deloc dacă camera este situată la ultimul etaj al unei case private. În acest caz, intrarea în camera de zi de la mansardă este direct în podea.

Soluții de stil

Varietatea de direcții de stil vă permite să proiectați o anumită cameră în conformitate cu orice preferințe de gust, iar amestecul de stiluri vă permite să creați un interior cu adevărat neobișnuit și unic. Să aruncăm o privire mai atentă la cele mai populare opțiuni pentru designul stilistic al camerelor de zi.

Clasicii, care nu își pierd niciodată din popularitate, au trăsături caracteristice inerente doar acestui stil. Un număr mare de elemente de mobilier pretențioase, o abundență de cristal, argint și aurire, precum și decorarea camerelor cu coloane - toate acestea conferă stilului clasic mai mult luciu și lux.

De asemenea, atributele de mobilier dintr-un astfel de interior pot fi decorate cu ornamente florale grațioase și sculpturi ajurate, iar interiorul în sine este completat de corpuri de iluminat voluminoase, sfeșnice antice și perdele groase.

Stilul Provence în camera de zi este ceea ce aveți nevoie pentru a crea un colț confortabil și intim. Un număr mare de elemente naturale și materiale naturale vor contribui la crearea unei atmosfere de căldură și liniște, iar nuanțele moi vor oferi camerei un aspect sofisticat.

Pe lângă atmosfera de confort, există și note de prospețime și romanticism în acest stil. Un efect similar se obține cu ajutorul suprafețelor aspre, folosirea mobilierului învechit și prezența elementelor din material textil, tricotat și lână.

Prezența unui spațiu liber mare și un minim de mobilier sunt trăsături caracteristice stilului mansardă, care arată oarecum casual și îndrăzneț, dar în același timp este incredibil de elegant și popular.

Această tendință stilistică este caracterizată de elemente de design brute, de exemplu, cărămidă sau tencuială texturată aplicată aleatoriu. De asemenea, elementele decorative corespunzătoare sunt folosite sub formă de mobilier de o formă neobișnuită, picturi și fotografii originale, precum și diferite indicatoare stradale, afișe și chiar indicatoare rutiere.

Solid și sofisticat stil englezesc s-ar putea să nu fie în întregime potrivit pentru decorarea unei camere de zi, deoarece toate atributele de mobilier și materialele din acesta arată oarecum greoaie și fac spațiul mai greu din punct de vedere vizual.

Separat, merită evidențiat stilul modern, ale cărui trăsături caracteristice sunt caracterul practic și comoditatea. Toate atributele mobilierului ar trebui să fie cât mai versatile, compacte și funcționale posibil.De asemenea, în designul unui stil modern, utilizarea accesoriilor inutile nu este permisă fără alt scop decât decor.

Schema de culori

Uneori este destul de dificil să decideți asupra soluțiilor de culoare în designul interior al camerei de zi, deoarece este important nu numai să alegeți nuanțe plăcute, ci și să le combinați corect între ele. Poți găsi adesea interioare supraîncărcate de culori sau, dimpotrivă, cu lipsă de detalii luminoase. Pentru a evita astfel de probleme, se recomandă să studiați cu atenție toate aspectele acestei probleme.

De exemplu, trebuie avut în vedere faptul că abundența de albastru bogat și închis în interior este destul de rară și arată oarecum vulgar și fără gust. Dar folosind detalii albastre ca decor destul de potrivit și va arăta foarte elegant.

Această nuanță se potrivește bine cu alb, gri, albastru și alte culori deschise la rece.

Nuanta liliac în interiorul unei astfel de încăperi poate fi prezentat în două versiuni - saturat luminos sau palid și delicat. Și dacă prima opțiune este folosită în principal în prezentarea mobilierului, atunci a doua poate deveni nuanța principală a designului camerei. De asemenea, pe lângă aceste culori, un ton violet este perfect.

Nuanțele de maro în interiorul sufrageriei sunt destul de comune, fie că este vorba de tonuri închise sau mai deschise și mai moi... De regulă, atributele de mobilier sau acoperirile de podea sunt decorate în culori închise, în timp ce cele deschise sunt folosite ca acoperiri pentru tavan și pereți, precum și accesorii mici din material textil.

Foarte popular nuanțe pastelate in designul interior, mai ales cand vine vorba de nuante pudrate, vanilie, albastru pal moale si mentolat deschis. Aceste flori sunt cel mai des folosite pentru a decora pereți, perne sau fețe de masă și șervețele frumoase pe masă. Astfel de camere de zi arată foarte blânde și foarte confortabile.

Arată foarte impresionant nuanta fistic în proiectarea spațiilor, subliniind toate avantajele acestuia. În plus, acest ton este universal și este combinat organic atât cu podelele întunecate, cât și cu cele luminoase. Dar atunci când umpleți o cameră, ar trebui să evitați să alegeți mobilier în culori luminoase și agresive, deoarece în acest caz interiorul se va dovedi a fi pestriț și nu confortabil.

Finisaj pardoseli, pereti si tavan

Când vine vorba de decorarea unei camere, trebuie să fii extrem de atent și selectiv. Nu numai aspectul camerei de zi depinde direct de materialele folosite, ci și durata de viață a acestei camere, precum și păstrarea aspectului original. În plus, funcționalitatea spațiului va depinde și de unele dintre nuanțe.

De exemplu, nu doar locația intrării joacă un rol important, ci și direcția în care ușa se va deschide și se va închide.

Dacă utilizați o carte de ușă sau o altă opțiune care are un mecanism de alunecare, atunci direcția mișcării sale nu contează, iar atunci când instalați un foit de ușă convențional, acesta trebuie făcut astfel încât să se deschidă spre exterior pentru a economisi spațiu interior.

Indiferent dacă ușa are ușă sau este organizată fără ea, aceasta trebuie în orice caz decorată corespunzător. Și dacă, în prezența unei pânze, vor exista destui pante frumoase, atunci o deschidere fără ușă dă loc unui zbor de imaginație a designului. Deschiderea poate fi finisată cu tencuială sau lipită cu tapet, atunci nu va ieși în evidență, dar poate fi decorat cu un arc frumos cu elemente sculptate sau un produs cu rafturi mici pentru o mai mare funcționalitate.

Pentru a decora pereții unei astfel de camere, nu puteți folosi acoperiri rezistente la umiditate, întrucât camera de zi întâmpină rar problema pătrunderii lichidelor. Se va potrivi perfect tapet de calitate, panouri de perete din lemn sau tencuieli decorative, care poți crea o textură texturată pe perete.În plus, foarte des folosit vopsele şi lacuri şi colaje foto.

Perfect ca pardoseală laminat sau parchetcare au suficientă putere. De asemenea, este permisă utilizarea linoleumului și a covorului cu o grămadă mică, deoarece fibrele lungi se pot încurca și se pot rula. Nu este exclus și placă ceramică, mai ales in casa celor carora le place sa petreaca seara intr-o companie zgomotoasa la o narghilea.

În ceea ce privește designul tavanului, aici puteți da frâu liber imaginației și puteți lua în considerare orice opțiune. Poate fi tapet, faianță vopsită, finisare simplă cu agenți de colorare, structuri suspendate sau țesături elastice, și, de asemenea, finisajul este același tencuiala decorativa.

Iluminat

Atunci când organizați iluminatul în spațiul holului, trebuie luate în considerare mai multe nuanțe.

 • Iluminat central va fi în loc dacă principalele atribute ale mobilierului sunt situate în centrul camerei și locul principal de distracție este concentrat.
 • Daca in camera sunt mai multe scaune, se recomanda aranjarea langa ele sursă suplimentară de iluminare. De exemplu, aplice de perete sau lampadare elegante.
 • În unele cazuri, sunt folosite benzi colorate cu LED-uri, situat în spațiul tavanului de-a lungul cornișei sau în alte locuri. Iluminarea colorată va ajuta la luminarea atmosferei și la crearea atmosferei potrivite pentru o seară zgomotoasă cu prietenii.
 • Permis de utilizare dulapuri sau rafturi iluminate din spate, datorită căruia poți crea o atmosferă intimă crepusculară pentru un cadru romantic.
 • De asemenea, destul de comun iluminare spot de tavan... De exemplu, mici lumini circulare situate deasupra anumitor piese de mobilier sau zone de living care au întrerupătoare separate și pot funcționa independent unele de altele.

  De asemenea, este de remarcat faptul că, atunci când organizați iluminatul, se folosesc adesea întrerupătoare situate la diferite capete ale încăperii, astfel încât în ​​orice moment să puteți porni sau opri orice parte a corpurilor de iluminat.

  Amenajarea mobilierului

  Amenajarea mobilierului joacă un rol foarte important în proiectarea oricărei încăperi, deoarece tocmai în acest proces puteți corecta imperfecțiunile camerei, acordând atenție avantajelor și, de asemenea, să vă jucați cu spațiul pentru a-i schimba vizual. percepţie.

  După cum sa spus anterior, Cea mai reușită modalitate de a plasa atributele mobilierului într-o cameră de zi spațioasă este aranjarea centrală a mobilierului tapițat și a dulapurilor în jurul perimetrului camerei. Cu un astfel de aranjament, puteți zona vizual spațiul fără a utiliza detalii suplimentare, deoarece mobilierul în sine va fi astfel de detalii.

  De asemenea, dacă există spațiu liber, canapele și fotolii pot fi aranjate în forma literei „P”, iar în centru poate fi amplasată o măsuță de cafea, pe care puteți pune oricând băuturi și gustări destinate unei serii de film. .

  Ele vor ajuta la corectarea imperfecțiunilor din spațiu și vor mări ușor vizual dulapurile de colț pentru lucruri sau pentru vase. Modelele fără plăci laterale sunt deosebit de populare, dar adesea par a fi mai puțin încăpătoare, deși adâncimea unor astfel de produse sugerează contrariul. Astfel de atribute de mobilier, instalate în cel puțin două colțuri ale sufrageriei, vor ajuta la ca contururile acestuia să fie mai moi și nu vor ocupa prea mult spațiu.

  Dacă nu intenționați să umpleți camera cu o cantitate mare de mobilier, dar spațiu de depozitare este încă necesar, se recomandă să obțineți un dulap joasă, dar lung, care să fie amplasat de-a lungul peretelui, precum și dulapuri de perete sau rafturi.

  Pe dulap poate fi amplasat un televizor de orice dimensiune, iar dulapurile și rafturile sunt potrivite pentru depozitarea vaselor sau obiectelor decorative.

  De asemenea, pufurile moi și micile comode funcționale se vor încadra perfect în cadrul unei încăperi de acest fel.

  Decor

  Elementele decorative din interiorul absolut oricărei camere vor fi doar un avantaj, dacă sunt folosite în cantități rezonabile și selectate ținând cont de stilul interiorului și ideea generală.

  De exemplu, un buchet de flori strălucitoare va fi punctul culminant al unui interior în tonuri de alb cu detalii luminoase, dar într-o cameră cu un design în nuanțe pastelate și nude, va arăta pretențios și nepotrivit. Este de remarcat faptul că florile sunt foarte adesea decorul unei camere, fie că sunt plante vii tăiate și opțiuni în ghivece sau produse artificiale.

  Ca accesorii sunt adesea folosite vaze mici și modele mai mari de podea, sfeșnice, figurine frumoase și chiar ceasuri. Toate aceste articole pot avea același stil ca și interiorul general, sau pot fi complet neutre, ceea ce le face versatile pentru orice cameră.

  Un decor de sufragerie destul de neobișnuit poate fi acvariu. Deși are nevoie de îngrijire specială și de anumite condiții de detenție, tot merită banii și efortul. Chestia este că camera cu acvariul și locuitorii săi va fi mai plină de viață, iar urmărirea peștilor va ajuta la calmarea și relaxarea după o zi grea de muncă.

  În plus, păturile, cuverturile de pat, pernele moi și decorațiunile textile sunt foarte des folosite ca elemente decorative.

  Cum să zonezi?

  Foarte des, poate fi necesară zonarea unui spațiu dacă camerele sunt adiacente sau o cameră trebuie să îndeplinească mai multe funcții. Cele mai izbitoare exemple sunt bucătăriile combinate cu camere de zi sau camerele mici care ar trebui să combine o zonă pentru oaspeți și o zonă de dormit.

  Pereții despărțitori din gips-carton sau rafturile mici pentru mobilier vor ajuta la separarea zonei bucătăriei de spațiul holului. Nu ar trebui să construiți structuri prea voluminoase, deoarece acestea vor afecta negativ spațiul general.

  Vor fi suficiente elemente cu o înălțime de cel mult un metru și jumătate, care pot fi echipate și cu iluminat și rafturi.

  Perdelele pot fi folosite pentru zonare. Mai mult, în astfel de scopuri, sunt potrivite atât pânzele obișnuite cu două fețe, cât și produsele pe lanțuri formate din margele, precum și modelele romane cu mecanism de ridicare verticală. Și dacă primele două opțiuni sunt folosite pentru a închide complet o zonă de alta, atunci jaluzelele romane îndeplinesc funcția de partiție și împart doar parțial spațiul.

  De asemenea, puteți împărți spațiul în zone folosind un suport cu un acvariu, un suport mare pentru ghivece de flori, precum și cu ajutorul pereților despărțitori sculptați decorativ. Oricare dintre aceste opțiuni nu va fi doar o delimitare a zonelor, ci și un decor foarte eficient.

  Ce să țineți cont atunci când dezvoltați un proiect de design?

  Înainte de a continua cu o dezvoltare mai detaliată a proiectului interior al sufrageriei, este necesar să se țină cont de multe nuanțe importante. De exemplu, caracteristicile individuale ale dimensiunilor și formelor spațiilor, care exclud complet opțiunea de a folosi machete gata făcute și implică crearea unui design nou, unic, potrivit pentru o anumită cameră.

  Dacă nu sunteți încrezător în abilitățile dvs. și vă îndoiți că veți putea să vă gândiți la interior până la cel mai mic detaliu și să vă dați viață planurilor, este recomandat să căutați ajutorul designerilor și a unei companii angajate în renovarea spațiilor. . Ideile de design sunt uneori destul de nestandard, așa că numai profesioniștii le pot aduce la viață.

  Dacă doriți să vedeți un interior scump cu adevărat de elită în camera dvs. de zi, atunci ar trebui să utilizați materiale premium adecvate, care nu numai că au un aspect caracteristic, dar au și un nivel ridicat de calitate și durabilitate, ceea ce înseamnă că vor dura mult mai mult. decât cele mai ieftine.analogii.

  Dacă scopul dvs. este de a maximiza economiile și de a crea o opțiune de design mai bugetară, atunci este recomandat să selectați materiale de finisare și atribute de mobilier mai ieftine, precum și să recurgeți la unele trucuri.

  De exemplu, designul camerei în stilul minimalismului, care vă va scuti de la utilizarea accesoriilor inutile și, prin urmare, a cheltuielilor inutile.

  Avantajul camerelor de zi din casele de țară este că în timpul construcției, puteți seta forma și parametrii necesari pentru cameră. Totul este mult mai complicat cu spațiile din apartament, deoarece în casele din panouri și cărămidă este adesea interzisă demontarea pereților pentru a crește spațiul. Va trebui să acționăm în alte moduri și să facem sala mai spațioasă datorită trucurilor de design.

  Puteți lua în considerare și opțiunea cu construirea unui mic podium, pe care va exista o zonă de recreere sau un spațiu pentru un festin. Dar în acest caz, ar trebui să vă asigurați că podiumul nu ocupă prea mult spațiu și nu creează obstacole în calea liberei mișcări în jurul camerei.

  Idei și sfaturi

  Ei bine, pentru ca interiorul sufrageriei tale să atragă atenția și să-ți surprindă prietenii, se recomandă să luați în considerare câteva sfaturi și idei neobișnuite de la profesioniști.

  • Pentru a face camera să pară mai luminoasă și mai spațioasă, puteți folosi o pânză lucioasă de tavan întinsă. Cel mai bine este să-l păstrați într-o culoare albă neutră, deoarece opțiunile pentru alte nuanțe pot să nu dea acest efect.
  • Dacă spațiul camerei permite, este recomandat să achiziționați o canapea în formă de U cu spătar decorat, care poate fi bine situată în centrul camerei. Acest model poate găzdui un număr mult mai mare de persoane decât o simplă canapea cu scaune suplimentare.
  • Interioarele elegante au rareori un design monocromatic al peretelui, cel mai adesea acestea sunt o combinație de tapete neutre și pânze cu ornamente și modele interesante.
  • Pentru a face camera mai funcțională, puteți alege o canapea extensibilă. În acest caz, oaspeții care stau până târziu pot rămâne peste noapte și pot dormi confortabil.
  • Dacă trebuie să umpleți spațiul gol de pe pereți, este recomandat să folosiți tablouri obișnuite sau modulare cu un model neutru care să mulțumească toți membrii familiei dumneavoastră. De regulă, astfel de imagini se potrivesc armonios în interior și nu se plictisesc mult timp.
  • De asemenea, designerii nu recomandă să alegeți textile pentru decor cu imprimeu prea luminos, pentru că în curând veți dori să îl schimbați. O alegere excelentă ar fi produsele în culori neutre fără model.

  Exemple de design bun

  Stilul sofisticat al livingului în culori pastelate blânde va atrage naturile blânde și sensibile. O canapea moale confortabila este un fel de delimitator intre zona de relaxare si spatiul de luat masa.

  Canapeaua mare în formă de U se potrivește perfect în interiorul sufrageriei, în nuanțe de gri și maro. Compoziția este completată de detalii neobișnuite - o măsuță de cafea originală și un balansoar.

  Un exemplu izbitor de zonare a bucătăriei și a spațiului de locuit folosind o partiție de gips-carton cu un televizor încorporat. Interiorul este decorat în culori deschise neutre și completat de câteva detalii luminoase, ceea ce îi conferă și mai multă originalitate.

  Un living minimalist frumos nu are detalii inutile și ar părea ușor gol dacă nu ar fi detaliile strălucitoare sub formă de perne și tablouri. Masuta mare de cafea, situata intre cele doua canapele, are o suprafata de sticla transparenta, ceea ce o face ideala pentru acest decor.

  Pentru principalele secrete ale designului camerei de zi, vezi mai jos.

  fara comentarii

  Modă

  frumusetea

  Casa