Stiluri și modele de rochii

Sari - rochie a zeițelor hinduse și a femeilor indiene obișnuite

Sari - rochie a zeițelor hinduse și a femeilor indiene obișnuite
Conţinut
 1. Un pic de istorie
 2. Caracteristicile îmbrăcămintei indiene
 3. Stilul Aishwarya Rai
 4. Saree de nunta
 5. Cel mai scump saree din lume
 6. Cum să-l pun?
 7. Cu ce ​​sa te imbraci?

Pe paginile revistelor și site-urilor, probabil că ați văzut de mai multe ori frumuseți indiene în ținute strălucitoare împodobite cu pietre prețioase și modele brodate. Țesătura pe care o poartă se numește sari.

sari indian

Sari este rochia tradițională a femeilor care trăiesc în India. Apărând cu multe secole în urmă, o astfel de ținută a fost realizată dintr-o bucată lungă de pânză sub formă de dreptunghi. Femeile s-au înfășurat într-o astfel de pânză, drapând-o pentru a sublinia curbele figurii și a ascunde posibilele defecte.

Secole mai târziu, sare-urile sunt încă populare. Aceasta este rochia casual și inteligentă a femeilor indiene, precum și ținuta originală a femeilor din alte țări. Cu ajutorul unui sari, frumusețile își pot demonstra feminitatea, grația și grația.

saree european verde-bej

Produsul este o pânză fără sudură de 5-9 metri lungime și aproximativ 1 metru lățime. Sub ea, o femeie își pune o fustă, care este puțin mai scurtă decât un sari, și o bluză numită choli. Bluza se va potrivi adesea cu culoarea fustei și a saree, deși dacă saree este de culoare solidă, finisajul bluzei poate diferi.

Un pic de istorie

Multe legende sunt asociate cu apariția sari-ului în garderoba femeilor indiene. Potrivit unuia dintre ei, o astfel de rochie a fost creată pe un țesător magic de un țesător care a visat la o femeie ideală. El a combinat în pânză toate calitățile care ar trebui să fie într-o asemenea frumusețe, primind haine incredibil de frumoase și lungi.

Femeie în sari

O altă legendă leagă originea sari-ului cu regele Pandava, care și-a pierdut averea și propria familie în jocuri de noroc. Ultima pierdere a regelui a fost soția lui. Dușmanii voiau s-o dezgolească, vrând să o facă de rușine pe femeie, dar nu au putut să desfășoare hainele.Consoarta Pandava a fost protejată de Krishna îmbrăcând-o într-un sari.

Caracteristicile îmbrăcămintei indiene

Examinând cu atenție țesătura unui sari, culorile, draperiile și ornamentele sale, puteți afla multe despre fata pe care vedeți o astfel de rochie. Sari sunt în mare parte fabricate din mătase, șifon sau bumbac. Calitatea materialului indică bogăția purtătorului de sari.

Culoarea ținutei poate spune multe. Văduvele poartă sari albi fără modele, tinerele mame imediat după naștere poartă sari galbeni, miresele poartă sari verzi sau roșii decorate cu broderie aurie. Halatul negru este purtat extrem de rar, considerându-l ghinionist.

Doar bărbații sunt implicați în producția de sari indieni. O ținută este produsă pe o perioadă lungă de timp (aproximativ 6 luni). Un sari nu poate fi numit o ținută ieftină, dar așa ceva servește o perioadă foarte lungă și este adesea transmis descendenților.

Frumos saree

La prima vedere, majoritatea sare-urilor sunt asemănătoare între ele, dar nu este deloc așa. Fiecare ținută este unică și există mai mult de o duzină de moduri de a le drape.

Stilul Aishwarya Rai

Celebra actriță indiană a apărut în repetate rânduri pe covorul roșu și alte evenimente importante în sari de lux.

Aishwarya Rai frumos saree

În 2012, vedeta de la Bollywood a apărut la o recepție de caritate într-un sari ușor de designer cu broderie aurie, iar în 2013, sariul ei auriu de la Cina din Cannes arăta uimitor. Actrița completează această ținută șic cu un clutch strălucitor și bijuterii din aur.

Deși culoarea roșie nu este foarte potrivită pentru evenimentele de actorie ceremonială, deoarece se îmbină cu culoarea pistei, dar pe Aishwarya Rai, sariurile în roșu arată uimitor. Actrița a purtat sari șic de această culoare de mai multe ori la premierele filmelor și la evenimente caritabile.

 Aishwarya Rai în Krksnom Sari 2012

În plus, Aishwarya optează adesea pentru sareuri delicate. În 2006, actrița a creat un look îndrăzneț cu un saree verde cu broderie albă. Pentru el, frumusețea a luat un clutch-shell și cercei lungi. În 2011, ținuta lui Aishwarya era roz moale, iar ornamentul său era format din mărgele și dantelă argintie.

Saree de nunta

Sariurile în care fata se căsătorește sunt foarte frumoase și sofisticate. Produsele sunt decorate cu margele, broderii argintii sau aurii, strasuri si alte decor atractiv.

Sari de nunta alb

Alegerea țesăturii, modelului și metodei de draperie este influențată de regiunea de reședință a miresei, de bunăstarea familiei sale și de alte nuanțe. De exemplu, în regiunile de nord ale Indiei, miresele se îmbracă într-un sari roșu, în est - într-o ținută galbenă, în Maharashtra - într-un sari verde și în Assam - într-un alb ca zăpada.

Cel mai scump saree din lume

În Cartea Recordurilor Guinness în 2008, au fost înregistrate cele mai luxoase și scumpe sari. Produsul a fost estimat la 100 de mii de dolari (aproximativ 4 milioane de rupii). 30 de țesători au luat parte la producerea unui astfel de sari. Au realizat manual ținuta timp de aproximativ 7 luni, creând o ținută cu adevărat incredibilă.

Cel mai scump saree din lume

Sariurile erau brodate cu fire de argint, platina si aur, iar apoi decorate cu diamante, safire, rubine, topaz, corali, smaralde si alte pietre pretioase.

Mai mult, valoarea produsului constă nu numai într-un astfel de finisaj, ci și în desenele de pe sari. Pânza a fost decorată cu 11 picturi ale unui artist celebru din India. Greutatea celui mai scump sari a fost de aproximativ 8 kilograme.

Cum să-l pun?

 1. Cu fusta și bluza pe tine, începe să bagi saree-ul în fusta din partea dreaptă a lenjeriei.
 2. Înfășurați produsul din partea dreaptă spre stânga, făcând un cerc. În acest caz, partea de jos a sari ar trebui să atingă podeaua.
 3. Apoi, începeți să adune faldurile saree-ului. În funcție de lungimea produsului, veți obține de la 5-7 ori mai mult.
 4. Pliurile adunate sunt puse împreună în spatele fustei, astfel încât să „arată” spre stânga.
 5. Înfășurați partea liberă rămasă a pânzei în jurul taliei și aruncați capătul produsului peste umăr. Îl poți fixa de umăr cu ace drăguțe.
Cum să-ți pui un saree

Cu ce ​​sa te imbraci?

 • Pantofii care se potrivesc sub sari ar fi balerini sau sandale care au talpa plată.
 • Pentru o versiune elegantă a saree, puteți ridica o geantă mică.
 • Un sari este o combinație minunată de diverse bijuterii, de exemplu, brățări, inele, coliere, cercei mari și alte bijuterii.
2 comentarii

Ce frumoasa este! Aceste ținute indiene mă atrag. Vreau să merg în India.

Mulțumesc pentru un articol frumos și atrăgător. Atât de multe fotografii frumoase!

Modă

frumusetea

Casa